Žalia/Raw

Žalias, bet ne žalias Gazpacho

Diena buvo baisiai karšta. Nusprendėme atsigaivinti sočiau. Beparsinešant ingredientus namo, mus užtiko didžialašis lietus ir visą tą karštį nuplovė. Bet alkį nuplauti galėjo tik Gazpacho.

Žaliai, bet oranžinei Gazpacho sriubai reikės:

– Ilgavaisio agurko;
– Geltonosios paprikos;
– 3 vnt. pomidorų;
– Pusė svogūno;
– Prinokusio avokado;
– 1 puodelio vandens (galima naudoti ir daržovių sultinį);
– 1 šaukštas žaliosios citrinos sulčių;
– 2 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus;
– Skiltelė česnako;
– 3/4 puodelio šviežių kalendrų;
– 1 šaukštas druskos;
– Šiek tiek čili pipirų.

Gamyba itin paprasta – viską supjaustome į didelį dubenį, supilame vandenį (ar daržovių sultinį), suberiame prieskonius ir sublenderiuojame.

Fotor0715174841

Sublenderiuotą masę prakošiame per sietelį ir tirščius išmetame. Sriuba turėtų gautis kreminės konsistencijos. Atšaldome ją ir skanaujame!

Fotor0715174058

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s