Užkandžiai/Snacks

Muhamara. Užtepėlė iš Vidurio Rytų.

Ilgai ieškojau kas galėtų pakeisti humusą, nes bijojau, kad šis, mano labai mėgstamas rytietiškas patiekalas, dažnai gaminamas ims ir nusibos. Ir radau! Tai – muhamara. Graikinių riešutų bei paprikų užtepėlė. Manoji gavosi šiek tiek skystoka, tačiau vistiek labai gardi. Valgyti su šviežiomis daržovių lazdelėmis: agurkais, salierais, morkomis, paprikomis, taip pat salotų lapu, duona ir viskuo, kas tik šauna į galvą!

Tradiciškai užtepėlė gaminama su granatų sirupu, kurio galima nusipirkti specializuotose parduotuvėse, tačiau aš jį pakeičiau citrinų sultimis su puse šaukštelio agavų sirupo.

Užtepėlei pagaminti reikės:

2 raudonų paprikų;
1 aitriosios paprikos;
1/2 šaukštelio maltų kuminų;
2 šaukštų granatų sirupo (aš naudojau citrinų sultis su puse šaukštelio agavų sirupo);
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
4 šaukštų graikinių riešutų;
Druskos;
Vandens.

Fotor0727143737

Raudonąsias ir aitriąją papriką perpjauti pusiau, išimti sėklas ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200C pusei valandos. Vėliau paprikas atvėsinti užgoštame inde, kad jos dar labiau iššustų ir lengviau nusiluptų odelė.

Graikinius riešutus sumalti blenderiu iki rupių miltų konsistencijos. Įdėti nuluptas paprikas, visus likusius ingredientus, šaukštą vandens ir dar kartą viską sumalti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s