Saldu/Sweet · Užkandžiai/Snacks

Nekepti proteininiai batonėliai

Artėjant vegan piknikui jaučiau pareigą paruošti ką nors skanaus. Itin daug laiko neturėjau, o norėjosi paruošti ką nors paprasto, tačiau skaniai naudingo. Ir radau puikų receptą – proteininius batonėlius! Skoniu jie šiek tiek primena chalvą. Tai puikus skanėstas sportuojantiems ar dirbantiems ir neturintiems daug laiko – šaldiklyje šie batonėliai gali išbūti, turbūt, amžinai, telieka išeinant iš namų keletą jų įsimestį į krepšį.

Fotor0815181220

Batonėliams reikės:

3 puodelių avižinių dribsnių miltų (dribsnius tiesiog sumaliau kavamale);
1 puodelio ryžių trapučių (sutrupinau jų paplotėlius rankomis);
1 puodelio bet kokių riešutų/sėklų sviesto (naudojau įprasta, žemės riešutų);
1 puodelio klevų sirupo (galima naudoti ir agavų ar bet kokį kitą saldiklį);
1 puodelis veganiškų proteinų miltelių;
2 arb. šaukšt. druskos;
2 arb. šaukšt. vanilės ekstrakto;
50 g. juodojo šokolado.

Veganiškus proteino miltelius turėjau užsilikusius dar nuo tų laikų, kai draugas intensyviau sportuodavo ir nebuvo visų suvartojęs. Kur įsigyti jų Lietuvoje, nelabai išmanau, tačiau girdėjau, kad žmonės perka kanapės baltymus, galima paieškoti ir sojos pupelių baltymų. Manau visagalis internetas tikrai padės ką nors surasti, o labai norint tų proteinų miltelių iš vis galima atsisakyti ir receptą koreguoti savaip 🙂

Avižinius miltus, ryžių trapučius, proteino miltelius ir druską sumaišome dubenyje, įdedame riešutų sviestą, supilame klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir vėl viską labai gerai išmaišome. Galima maišyti ir rankomis, taip geriau pasiskirsto visi ingredientai.

Išklojame skardą kepimo popieriumi (maniškė ~30cm x 30cm), kad vėliau būtų lengviau išimti batonėlius. Išmaišytą masę tolygiai paskleidžiame skardoje ir supresuojame specialiu voleliu (aš naudojau savo vandens gertuvėlę, galima naudoti bet kokį butelį ar stiklainį). Kišame 5-10min. į šaldymo kamerą. Tuo tarpu tirpiname šokoladą. Šiek tiek pašalusią masę aštriu peiliu supjaustome norimo dydžio kvadratėliais ir juos apšlakstome šokoladu. Vėl dedame į kamerą bent kelioms valandoms.

Batonėliai trapūs, todėl prieš šaldant juos svarbu gerai supresuoti. Jų turėtų gautis nemažas kiekis, todėl, norint pagaminti mažiau, visus produktus galima mažinti perpus. Svarbu nepersivalgyti, nes jie tikrai sotūs.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s