Kepta/Baked

Superkruopų salotos

 

 

 

Grikiai tikrai yra superkuopos ir niekas tenedrįsta ginčytis! Vaikystėje jų baisiai nemėgau, tačiau pradėjus veganauti skonių receptoriai kardinaliai pasikeitė ir, matyt, organizmas suprato, kas jam naudinga bei įtikino tuo pačiu liežuvį.
Fotor072714457

Šioms nuostabioms salotoms pagaminti reikės:

Stiklinės grikių;
6 morkų;
6 vnt. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
1 ilgavaisio agurko;
Saujos petražolių;
1 šaukšto kmynų;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
Druskos.

Morkas nuskutame, supjaustome šiaudeliais, dedame į dubenį ir apipilame aliejumi, pabarstome kmynais, druska, gerai apvoliojame. Įkaitiname orkaitę iki 200 C, morkas paskleidžiame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi ir patalpiname į orkaitę pusvalandžiui, kol jos visiškai suminkštėja.

Grikius išverdame sūdytame vandenyje ir praskalaujame šaltu vandeniu.

Supjaustome pomidorus, agurkus, petražoles  ir dedame prie grikių. Vėliau įdedame ir iškepusias morkas. Jei trūksta prieskonių, įpilame dar šiek tiek aliejaus, apšlakstome citrinų sultimis, užberiame druskos. Viską labai gerai išmaišome. Valgome patys ir dalinamės su arčiausiai esančiais.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s