Saldu/Sweet · Žalia/Raw

Nekeptas aguonų tortas

Dar vasarą,  karštą dieną užsimanius kažko gaivaus ir saldaus pirmas žodis kylantis galvoje paprastai nėra

“aguonos”, šįkart nutiko būtent taip. O konkrečiau – dvisluoksnis aguonų tortas. Saldus, nekeptas ir labai

gaivus. Aguonose gausu kalcio, kurio mums reikia ištisus metus!

Fotor0915222124

Torto pagrindui reikės:

1/2 puodelio graikinių riešutų (60g);

1/2 puodelio lazdyno riešutų (65g);

1 puodelio razinų arba datulių (150g);

žiupsnio druskos;

žiupsnio malto muskato.

Torto kremui reikės:

1 puodelio aguonų sėklų (140g);

100g anakardžio riešutų;

1/3-1/2 puodelio (~120ml) agavų nektaro;

3 valgomųjų šaukštų apelsino sulčių;

5 valgomųjų šaukštų kokoso aliejaus;

2 arbatinių šaukštelių tarkuotos apelsino žievelės;

poros lašų migdolų esencijos.

Pagrindui maisto procesoriumi arba malūnėliu sumalti riešutus, smulkiai supjaustyti(arba sumalti kartu)

datules arba razinas, įberti druską ir muskuso riešuto miltelius, viską išmaišyti. Masė turėtų sukibti ir

nebyrėti. Paskirstyti masę turimos formos dugne (maždaug 15cm skersmens).

Kremui aguonas ir anakardžio riešutus iš anksto išmirkyti palikus nakčiai arba bent kelioms val. Kokosų

aliejų ištirpinti. Pirma sumalti/sublendinti aguonų sėklas su agavų nektaru ir apelsinų sultimis. Tuomet

sudėti likusius produktus ir dar pamalti iki kreminės masės. Nepermalti, turėtų jaustis aguonų sėklos. Kremą

paskirstyti ant pagrindo ir valandai palikti šaldiklyje.

Skanauti atšalusį.

Advertisements

One thought on “Nekeptas aguonų tortas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s