Saldu/Sweet

Šaldyti, minkštai traškūs batonėliai

Labai mėgstam gauti dovanas. O jei jos dar valgomos ir saldžios… Parduotuvė “Sukrus” davė galimybę mums išbandyti nuostabaus, sodraus skonio vaisių sirupą. Skonis toks stiprus, kad primena medų. Puikiai tiko pasaldinti batonėlius, sakyčiau, kad net persistengėme, nes gavosi labai saldu 🙂

2014-10-29 15.12.01

Batonėliams pagaminti reikės:

 

  • 1/2 puodelio nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • 1/4 puodelio migdolų riešutų sviesto;
  • 1/4 puodelio kakavos miltelių;
  • 2-3 šaukštų saldiklio (mes dėjome kur kas daugiau);
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 1/8-1/4 šaukštelio druskos;
  • 1/2 puodelio ryžių traškučių.

Kokosų aliejų ištirpiname buteliuką pastatę karštame vandenyje, riešutų sviestą pasigaminame migdolus susimalę kavamale ir sumaišę šlakeliu vandens. Visus ingredientus dideliame dubenyje sumaišome kartu ir paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje blėkoje. Gautą masę paspaudžiame kočėlu ar buteliu ir kišame į šaldymo kamerą apie 20min., kol sustings. Sustingusią masę supjaustome kubeliais, apskritimais ar kokiomis tik norime formomis.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s